perjantai 1. tammikuuta 2016

Uuden vuoden lohiherkku!!

Hyvää uutta vuotta 2016!!

Tein pikaisesti isännälle ja itselleni pientä iltapalaa ja ihan hyviähän näistä tuli. Ehkä itse laittaisin seuraavalla kerralla hieman enemmän kalaa täytteeseen. Tässä teille myös tämä ohje, joka on poimittu kinuskikissan sivuilta. Rahka-voitaikina oli minulle uusi taikina tuttavuus ja pidin kyllä kovasti. Itselläni oli jo valmiiksi foliosta tehdyt kartion malliset muotit. Ohjeesta tulee noin 17 kpl.

Lohimaljat


Rahka-voitaikina:

250 g voita
250 g maitorahkaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin ja sekoita maitorahka voin joukkoon. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja vaivaa jauhot voi seokseen.

Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Täyte:

150 g kylmäsavulohiviipaleita
100 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa
3/4 dl hienonnettua tilliä
1/4 dl sitruunamehua
valkopippuria

Murskaa lohi pieneksi tehosekoittimella. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto sekaisin sekä lisää kala joukkoon. Mausta mielesi mukaan.


Ohje:

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi ja leikkaa n.1 cm paksuisia suikaleita. Rullaa suikaleet muottien päälle ja paista 200 asteessa n. 15-20 min. Anna putkiloiden jäähtyä ja pursota täyte sisään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti