sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Suklaasarvet



Huomenna tulee tällä neidillä täydet kympit taas täyteen ja töihin on täytynyt hieman väkertää herkkuja. Työskentelen monessa eri pisteessä, joka tekee oman haasteensa tarjottavissa. Viime viikolla pidin "pienet" juhlat, joista jäi hieman tarjottavaa isoimpaan työpisteeseeni, joten ne suuntasivat sinne jo viime viikolla. Huomenna aijon siis tarjoilla pienemmissä pisteissä suklaasarvia ja suolapähkinä-valkosuklaa keksit suuntaa vielä isompaan pisteeseen.

Olen edellisessä tekstissä kertonut keksien ohjeen, mutta nyt jaan teille ohjeen näistä suklaasarvista.
Vielä en ole kerinnyt itse maistamaan yhtäkään, mutta josko vielä illan aikana. Ohje on otettu Leivotaan-lehdestä 2/15.

Suklaasarvet:

25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
ripaus suolaa
1/2 dl sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
1 muna
8-11 dl vehnäjauhoja

Täyte

125 g musrkattua suklaata
75 g huoneenlämpöistä voita
1/2 dl sokeria

Voiteluun 1 muna
Pullien päälle tomusokeria sekä sulatettua suklaata

Ohje:
1. Murenna hiiva ja ja liuota kulhoon
2. Lisää suola, sokeri, voi, muna ja jauhot, vähän kerrallaan.
3. Vaivaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
4. Kohota taikinaa n.50 min.
5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi. (Läpimitta 40-45cm)
6. Jaa levyt kahdeksaan osaan.
7. Täyte: Sekoita suklaa, voi ja sokeri. Laita täytettä jokaisen kolmion päätyyn ja rullaa aloittaen leveästä päästä.
8. Anna sarvien nousta vielä n.30 min. Kuumenna uuni 230 asteeseen.
9. Voitele sarvet vatkatulla munalla. Paista keskitasolla 9 min.
10. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla sekä suklaalla.



      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti