maanantai 31. maaliskuuta 2014

Woihan Wiineri!!

Tänään kokeilin taas jotain uutta leipomisen saralla neidin päiväunien aikana. Minulle tulee Leivotaan- lehti, jossa mielettömiä ohjeita. Suosittelen lehteä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita leipomisesta. Lehdessä on ohjeita laidasta laitaan mm. leipiä, keksejä, kakkuja jne. Tänään kokeilussa olivat viinerit, joita en kyllä ihan heti tee uudestaan. Kuvatkaan ei nyt kyllä kauheen edustavia ole.

Ohje Leivotaan -lehdestä: 

50g hiivaa
2 1/2 dl maitoa
1 muna
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
8 dl vehnäjauhoja

400g voita

Täyte
2dl maitoa
5 rkl vaniljakastikejauhetta
uunin kestävää hilloa

Koristelu
tomusokeria
vettä


1. Liota hiiva kylmään maitoon. Lisää muna, suola, sokeri ja jauhot. Työstä taikina nopeasti. Anna levätä jääkaapissa 10 minuuttia.

2. Kauli taikina n.30x40cm suorakaiteeksi.

3. Paloittele voi 10 viipaleeksi ja lado voiviipaleet taikinalevyn toiselle puolelle. Jätä reunoihin 2-3cm. Taita reunat ja taikinan toinen puolisko voin päälle ja painele reunat kiinni. Käännä taikina ja kauli palaa kevyesti samansuuruiseksi kuin aikaisemmin.

4. Taita taikina kolminkerroin ja kaulitse uudelleen. Toista tämä kolme kertaa. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin n.15 minuutiksi.

5. Vatkaa vaniljakastikejauhe maitoon kulhossa ja laita jääkaappiin.

6. Kaulitse taikina 1 cm paksuiseksi ja leikkaa taikinasta n. 1 cm leveitä nauhoja. Venytä nauhaa ja käännä päistä kierteelle ja pyöräytä kahdeksikon muotoon. Anna kohota liinan alla n.30min. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

7. Pane nokare vaniljakreemiä toiselle puolelle ja hillo toiselle. Kypsennä uunissa n.8-10 min. Jäähdytä.

8. Sekoita tomusokeri veteen ja koristele.


Viinereiden taikinassa oli kyllä hieman tekemistä, kun voi tuli joka välistä ja tarttui kaulimeen. Muuten leipominen oli mukavaa. Hillolle tapahtui jotain uunissa ja luulen, että vika oli siinä että käyttämäni hillo ei ollut uuninkestävää hilloa. Viinerit olivat kyllä maukkaita ja parempia kuin kaupan. Kahvin kanssa on ihana nauttia uunituoreita herkkuja.

Vinkki: raaka-aineiden tulee olla kylmiä, jotta tulee onnistunut lopputulos. Myös kaulin ja uunipelti kylmiksi.

Tepa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti