keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Piirakka on POP

En ole pitkään aikaan tehnyt mitään suolaista ja Pirkka lehdestä poimin maukkaalta näyttävän Tacopiirakan ohjeen. Pidän kovasti tortilloista ja tacoista, joten päätin heti, että tätä on kokeiltava. Ohjeessa neuvottiin käyttämään valmispohjaa, mutta unohdin tuon ostaa ja tekasin sen itse.

Piirakka pohja :

3dl vehnäjauhoja
100g margariinia
3 rkl vettä

Täyte:

400g jauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
1 pss (25g) tacomausteseosta
1 tlk (312g) salsadippiä (itse käytin mediumia)
1/2 dl vettä
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 prk (200g) kevyt kermaviiliä
2 dl emmental/ mozzarella juustoraastetta

Lisäksi:
nacho lastuja

1. Sekoita vehnäjauhot ja margariini sekaisin ja lisää vesi. Painele taikina n.30cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa n.10min. Lisää uunin lämpö 220 asteeseen.

2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon pilkottu paprika, hienonnettu sipuli, tacomausteseos sekä salsadippi. Huuhdo salsadippi purkki vedellä ja lisää neste joukkoon. Anna täytteen hautua n. 5min miedolla lämmöllä. Mausta seos persiljalla.

3. Levitä hieman jäähtynyt seos piirakkapohjan päälle. Lusikoi kermaviili pinnalle ja levitä tasaisesti. Ripottele pinnalle juustoraaste.

4. Paista 220 asteessa alimmalla tasolla n. 25 min.


Mielestäni piirakka oli lämpöisenä erittäin maukasta. Varmasti tulen käyttämään piirakkaa myöhemminkin mm. illanistujaisissa (niin usein kuin niitä onkin). Salaattia kylkeen niin on Bueno!  Ensi kerralla kokeilen pohjaksi jotain muuta, kuin perus helppoa piirakkapohjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti