keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kinder-kakku


Pääsiäiseksi löysin juuri itselleni sopivan herkun. Rakastan kinder-suklaata ja, kun silmieni eteen pomppasi kinder-kakku naamakirjassa, niin tiesin heti, että pääsiäisenä se tulee olemaan meidän pöydässämme. Löysin helpon ohjeen, mutta minun makuuni oli kyllä erittäin makea. Ensi kerralla jätän varmaan sokerin pois kokonaan ja makua riittää varmasti ilman sitäkin. Haluan jakaa teille myös tämän ohjeen.

Pohja:
200g digestive keksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
200g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispi kermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl vispi kermaa
200 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vuoraa irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi joukkoon. Levitä keksi-voiseos pohjalle ja laita jääkaappiin valkosuklaa täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää myös sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liiivatteet siihen. KAada se ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Lisää vispikerma kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 1-2 h.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen maitosuklaakerrosta varten. Sulata suklaat ja laita tuorejuuston joukkoon, lisää myös sokerit. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vetta. Kaada se ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseen samalla vatkaten. Lisää lopuksi vispikerma. Kaada seos valkosuklaa kerroksen päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Ennen koristelua valmista ganache.

Suklaaganache:
150 g  tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut ja lisää joukkoon voi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken kunnes see paksuuntuu hieman valuta ganache kakun päälle kauniisti reunoilta valuen.

Koristele kaikilla mahdollisilla KINDER- tuotteilla ja anna luovuuden tulla esille.
Tässä minun pääsiäiskakkuni!! NAMSK!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti