perjantai 11. joulukuuta 2015

Glögikakku

Pitkästä aikaa taas kerkiää kirjoittelemaan jotain ja jopa julkaisemaan ne teille. Muutamana jouluna olen tehnyt tätä ihanaa glögikakkua ja tänäkin vuonna se päätyi pikkujoulujen  pöytään sekä tupperi kutsuille näin joulun alla. Itse en ole joulutorttu ihminen ollenkaan ja suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä niiden tilallle tai toki siihen kylkeen!! Namsk!!



Mausteinen glögikakku

Pohja 

150g piparkakkuja
75 g voita

Täyte

4 liivatelehteä
1 tlk (2dl) vispikermaa
1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinimehua

Kiille

4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl Marli glögitiivistettä

Valmistus:

1, Murskaa piparit. Sulata rasva ja sekoita ne keskenään. Kiinnitä leivinpaperi (halkaisija 24cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksi seos pohjalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

2. Laita liivatteet kylmäään veteen ja anna liota n.10min. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston sekaa tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto seoksen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu ja laita liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

3. Laita liivatteet kylmään veteen ja anna liota n. 10min. Kiehauta vesi ja laita liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Liivateneste ei saa olla liian lämmintä kun lisäät sen kakun päälle, ettei pohja ala sulaa. Lusikoi glögineste kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti