Mustikkapiirakka marenkitäytteellä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa
2 keltuaista
1 rkl maitoa
Täyte:
3 valkuaista
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
10 dl mustikoita
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Nypi jauhot, voi, sokeri, vaniljasokeri ja suola murumaiseksi massaksi. Lisää keltuaiset, maito ja vaivaa nopeasti taikinaksi.
3. Painele taikina irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
4. Täyte: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele sokeri, vaniljasokeri ja mustikat vaahtoon. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
5. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 45 min. Anna piirakan jäähtyä ja puuteroi tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti