perjantai 4. heinäkuuta 2014

Mansikka kookoskakut

Edelleen olen sitä mieltä, että paras leivonta lehti on Leivotaan. Olen kokeillut lehdestä monia eri ohjeita, enkä ole pettynyt kertaakaan. Aikaisemmassa tekstissäni kehuin huippu mansikka herkun ohjetta lehdestä ja tässä se nyt tulee. Mikä parasta niin ohje on myös gluteeniton.

Mansikkatäytteiset kookoskakut
(n. 20 kpl)

Pohjat:

3 valkuaista
2 dl sokeria
7 dl kookoshiutaleita

Täyte:

50g tuorejuustoa
25 g voita
1 dl tomusokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 dl mansikoita

Valmistus: 

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohajn ainekset sekaisin.
2. Pyörittele täytteestä n. 40 pientä palleroa ja tasoita ne litteäksi. Paista uunin keskitasolla n.10 min. Anna jäähtyä.
3. Sekoita tuorejuusto, voi, tomusokeria ja raaste keskenään ja pilko mansikat viipaleiksi.
4. Levitä täyte ja mansikan viipaleet väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti