perjantai 21. helmikuuta 2014

Suomi vs Ruotsi

Tänään jännitettiin ja elettiin Olympialaisten ehkä jännittävimpiä hetkiä, kun Suomi ja Ruotsi kohtasivat jääkiekon välierissä. Ja niinhän siinä sitten kävi, että suomi pojat jäivät taas ruotsalaisten jalkoihin. Höh! Aamulla ajattelin, että voisi leipoa jotain kisakatsomo evästä, sillä aikaa kun neiti nukkuu päiväuniansa, joten päädyin erittäin makeaan herkkuun, jota olen jo useasti ajatellut leipovani eli Macaronseihin. (kirjoitinkohan oikein?) 

Yksi parhaimmista tv-ohjelmista on mielestäni Koko suomi leipoo, jonka ensimmäinen tuotantokausi on nyt takana. Ohjelma oli hyvin mielenkiintoinen seurata ja oli upea nähdä kuinka hienosti kilpailijat suoriutuivat haastavista tehtävistä. Ohjelman mielenkiintoa nosti myös se, että kisaajien joukossa oli entinen työkaverini Sarita, jonka olen maininnut aikaisemmassakin tekstissäni. Ohjelman eräässä jaksossa leivottiin macaronseja, ja jo jakson nähtyäni päätin, että haluan kokeilla kuinka tästä selviäisin. Olen kuullut useasti, että macaronseja sanotaan haastaviksi leipoa, mutta mielestäni se ei kyllä kova haaste ollut. Suomen pelin kunniaksi tein muutaman sinisen ja loput pinkkejä.

 Tässä ohje ja haaste muillekin innokkaille leipojille!!!

Macarons:

125g mantelijauhoa
225g tomusokeria

Marenki:

25g sokeria
100g valkuainen (n.3 munaa)

Lisäksi elintarvikeväriä

Ohje:

Sekoita tomusokeri ja mantelit, siivilöi isot mantelinpalat pois.
Vatkaa valkuaisista ja sokerista vaahto. Kun marenki on valmis värjää sopivan väriseksi. 
Sekoita mantelijauho-tomusokeri yhdistelmä marenkiin. Älä sekoita liikaa tai liian vähää! Pursota leivinpaperille noin 4cm halkaisijaltaan olevia macaronseja. Anna pinnan kuivua hetki ennen kuin laitat uuniin (n.20min). Paista noin 140 asteisessa uunissa noin 14min. Irrota ja täytä macaronsit vasta niiden jäähdyttyä.

Täyte, sitruunakreemi:

1 kananmuna
1 keltuainen
100g sokeria
2 sitruunaa mehu
1/2 kuori raastettuna
125g voita (suolaton)

Tee näin:


Keitä sitruunasta, sokerista ja kananmunista kreemi kattilassa. Lisää pehmeä voi noin 40 asteiseen kreemiin. Jäähdytä massa ja pursota macaronsien väliin.
Loppu tulokseen olen erittäinkin tyytyväinen. Varsinkin kun kokeilu oli ensimmäinen. Makeita nämä olivat, mutta varmasti tulen tekemään uudelleenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti