perjantai 14. helmikuuta 2014

Hieman historiaaHaluan näin alkuun kertoa kuinka kiinnostukseni käsitöihin ja leipomiseen on alkanut. Pikkutyttönä mummoni opetti minulle kuinka villasukkaan tehdään kantapää ja muistan tästä saaneeni innostuksen kutomiseen. Tässä itselleni tärkeimmät kutomukseni tähän mennessä.

            

                  

                     Kiinnostukseni eri käsityötekniikoihin vaihtelee hurjasti. On aikoja, kun kudon paljon ja toisinaan tykkään näpertää jotain pientä mm. koruja. Tässä pieni kuvakollaasi aikaisemmin tehdyistäni koruista.  


               

Esikoiseni synnyttyä olen löytänyt uuden kimmokkeen ompeluun, joka on ollut pimennossa sitten yläasteen käsityötuntien. Tein upean saumuri löydön paikalliselta kirpputorilta ja tämän jälkeen ompelu on ollut mieluista puuhaa vapaa-ajallani, eli pikkuruisen päiväunien aikaan. Tässä hieman aikaansaannoksiani ompelunsaralta, jota tulette varmasti jatkossa näkemään enemmänkin. Kuvien ompelukset ovat ensimmäisiä töitäni uuden (ensimmäisen) saumurini kanssa. Ompelusta on tullut minulle suurta terapiaa lapsen hoidon ja arjen ohelle. Ompelu harrastukseni on hyvin alussa ja ajanpuutten vuoksi vaatteita syntyy hitaalla tahdilla. 

Leivontaharrastukseni olen aloittanut vasta näin vanhemmalla iällä, eikä kiinnostusta lapsena kauheasti löytynyt. Viime työpaikassani sain tutusta ihanaan ihmiseen Saritaan (blogi: Aatan aarreaitta), joka tekee mahtavia kakkuluomuksia. Raskaantyön ohella saimmekin kahvitauoille maukkaita maisteltavia ja tämän myötä, myös oma innostukseni kakkujen kanssa väkertämiseen sai alkunsa. Tässä muutama aikaisemmin työstämäni kakku. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti