perjantai 29. toukokuuta 2015

Omppuruusut

En pidä yhtään ompuista, varsinkaan jos ne ovat käyneet uunissa! Näin kuitenkin monessa paikassa kauniita omenaruusuja ja halusin kokeilla sellaisia tehdä itsekin. Työpaikan kahvihuoneesta löytyy syöjiä varmasti, joten kokeiluun meni. Helppoja sekä kauniita ruusuja oli mukava tehdä, joten suosittelen kokeilemaan! Nämä ovat mielestäni erittäin kauniita tarjottavaksi kaikenlaisiin juhliin. 


Paistetut omenaruusut
(16 kpl)

3-4 punaista omenaa
2 rkl sokeria
n. 6 dl vettä
500 g (8 kpl) lehtitaikinaa
n. 100g omenamarmeladia
(tomusokeria tarjoiluun)

Poista omenoista siemenkota ja halkaise omena. Leikkaa omenan puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Laitat siivut kuumuutta kestävään kulhoon ja sirottele sokeri päälle. Kaada kiehuvaa vettä omenasiivujen päälle niin, että ne peittyvät. Anna liota vedessä n.15-20 min. Kaada vesi pois kulhosta. Kauli sulatetut lehtitaikina levyt hieman ohkaisemmiksi Levitä päälle omenamarmeladia ja halkaise kahtia. Laita omenasiivut lomittain toistensa päälle kuvanmukaisesti ja taita taikinan toinen puoli omenoiden päälle. Kieritä taikina rullalle ja laita muffinivuokaan.
Paista omenaruusuja uunin alatasolla 175 asteessa n.45 min. Laita tarvittaessa omenien päälle folio paiston loppuvaiheessa, jotta omena ei pala. Halutessasi sihtaa valmiiden omenaruusujen päälle tomusokeria kaunistamaan niitä. Tepa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti