Paistetut omenaruusut
(16 kpl)
3-4 punaista omenaa
2 rkl sokeria
n. 6 dl vettä
500 g (8 kpl) lehtitaikinaa
n. 100g omenamarmeladia
(tomusokeria tarjoiluun)
Poista omenoista siemenkota ja halkaise omena. Leikkaa omenan puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Laitat siivut kuumuutta kestävään kulhoon ja sirottele sokeri päälle. Kaada kiehuvaa vettä omenasiivujen päälle niin, että ne peittyvät. Anna liota vedessä n.15-20 min. Kaada vesi pois kulhosta.
Kauli sulatetut lehtitaikina levyt hieman ohkaisemmiksi Levitä päälle omenamarmeladia ja halkaise kahtia. Laita omenasiivut lomittain toistensa päälle kuvanmukaisesti ja taita taikinan toinen puoli omenoiden päälle. Kieritä taikina rullalle ja laita muffinivuokaan.
Paista omenaruusuja uunin alatasolla 175 asteessa n.45 min. Laita tarvittaessa omenien päälle folio paiston loppuvaiheessa, jotta omena ei pala. Halutessasi sihtaa valmiiden omenaruusujen päälle tomusokeria kaunistamaan niitä.
Tepa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti